Hours: Mon-Fri: 8am – 7pm
Козяча карусель

Нещодавно наша компанія почала розробку цікавого сільськогосподарського проекту з будівництва прогресивного доїльного залу для кіз.

Козівництво має давню історію, сучасні здобутки і тенденції розвитку в культурі сільськогосподарського виробництва світу, що зумовлено значною цінністю продукції кіз

Основна продукція козівництва — це пух, вовна (мохер), молоко, м’ясо і шкури. Археологічно доведено, що коза була одомашнена однією з перших з усіх сільськогосподарських тварин. Кози – рухливі, товариські і чуйні тварини, які швидко реагують на зміну навколишнього оточення. Завдяки своєму допитливому розуму кози  швидко пристосовуються до розпорядку дня та легко звикають до господаря. Товаристкість кіз проявляється як у відносинах між собою, так і стосовно до людини. Вони можуть сприймати людину як частину свого стада і охоче слідувати за нею, як за ватажком. Якщо людина була присутня при народженні козеняти, то згодом вона сприймається козенятами як своя.

Через сформовану в нашій країні культуру споживання основним продуктом на ринку в нас є козяче молоко, декілька фактів про цей продукт:

  • козяче молоко має меншу жирність, на відміну від коров’ячого, що позитивно позначається на здоров’ї людей, особливо тих, хто є на хворобі шлунково-кишкового тракту.
  • козяче молоко в більшій мірі стійке до впливу навколишнього середовища, тому термін придтвності даної молочної продукції збільшується в кілька разів.
  • козяче молоко якісніше та містить в рази менше лактози, і в певних випадках підходить навіть тим, хто страждає алергією або непереносимістю
  • білки козячого молока значно перевершують за якістю білки коров’ячого молока: вони відрізняються більш високим вмістом піакрину і тіаміну — речовин, незамінних для роботи людського організму.

Серед 197 країн світу, що розводять кіз, Україна знаходиться на 87 місті з поголів’ям в останні роки близько 650 тис. гол., однак у світі є 32 країни в яких загальна кількість кіз перевищує 5 мільйонів. Лідерами, як і за кількістю населення на планеті, є Китай та Індія, такі країни як Туреччина, Греція, Іспанія, Франція та Румунія є лідерами в Європі за загальним поголів’ям. Щорічно з молока кіз виробляють 457 тонн сирів різних видів. Найбільшим виробником сирів з козиного молока є Європа, наступну позицію тримає Африка. Серед європейських країн традиційно найбільше (88 тис. тонн) сиру виробляє Франція, Україна знаходиться на шостому місці за показником виробництва сирів усіх видів з козиного молока. Тенденції сучасного  ринку та виробництва потребують сучасних  технологій переробки козячого молока

В наш час, у світі, найпрогресивнішим доїльним  залом вважається  зал обладнаний роботизованою каруселлю .У цьому доїльному залі використовуються безліч унікальних технологічних рішень. Унікальна роботизована  каретка дозволяє одному оператору видоювати до 1300 кіз на годину. В процесі доїння забезпечується виключна чистота та преміальна якість молока, цикл за циклом Крім того, всі опції, які використовуються в традиційних доїльних залах, також можуть бути використані в цій системі. Кози унікальні та примхливі тварини тому саме для забезпечення їхнього максимального комфорту карусель забезпечена додатково поїлкою, годівничкою та автоматизованим доїльним апаратом. Рівень комплектації «каруселі» залежить від рівня автоматизації, необхідного конкретному господарству.

Маємо велику надію що нашому шановному Замовнику ніщо не завадить в реалізації його задумів і через деякий час на полицях наших магазинів ми зможемо придбати продукцію вироблену з такого цінного та корисного молока

Козяча карусель

    Ми завжди раді допомогти

    Вкажіть свої дані та зручний час для спілкування.
    Наш менеджер зв'яжеться з вами

    ×